Ialomita – De Ziua Armatei, Regimentul 51 artilerie din Slobozia si-a prezentat tehnica de lupta

In categoria: Åžtiri locale |


ziua armatei
ziua armatei (1)
ziua armatei (2)
ziua armatei (3)
ziua armatei (4)
ziua armatei (5)
ziua armatei (6)
ziua armatei (7)
ziua armatei (8)

Marti, 25 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei din Romania, cand aniversam 67 ani de la eliberarea Transilvaniei de sub ocupatia fascista, Regimentul 51 artilerie mixta din a organizat un ceremonial militar si religios la Monumentul Eroilor si a prezentat de lupta aflata in posesia regimentului.
Astfel, intre orele 11.00 si 12.00, doua plutoane ale Regimentului 51 si un pluton de la Batalionul 113 artilerie au participat, impreuna cu militari din cadrul Inspectoratui pentru Situatii de Urgenta Ialomita, Inspectoratul pentru Jandarmi al Judetului Ialomita, alte cadre militare si invitati din partea institutiilor locale si judetene.
Dupa ceremonialul militar si religios, Regimentul 51 artilerie a adus pe platoul din fata Centrului Cultural „Ionel Perlea“ aflata in dotare, care a putut fi vizitata de toti cetatenii pana la orele 16.00, cei interesati putand primi si detalii tehnice despre echipamentele de lupta respective sau chiar au putut folosi tehnica regimentului artilerie.
„Activitatea de prezentare a tehnicii de lupta a regimentului 51 artilerie mixta se va derula pe parcursul intregii zile, intre orele 11.00 si 16.00, si asteptam la acest eveniment numerosi cetateni, adulti sau copii, pentru a putea vedea tehnica militara. Avem expuse aici tunuri obuziere, tunuri antitanc, un aruncator de proiectile reactive si aparatura de cercetare si observare. Tehnica de artilerie este una de productie romaneasca, produsa inainte de ’90, dar este una moderna, compatibila cu sistemele noastre prin implementarea procedurilor specifice de artilerie care pot servi orice unitate militara de tip NATO“, a declarat locotenet-colonel Florin Paraschiv, seful de stat major al Regimentului 51 artilerie mixt din Slobozia.
Marius TOMITA

Copiaza linkul acestui articol!

Alte articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>